AudioVector Muziekweergevers

De vergelijking met mijn Cabasse Iroise en de AudioVector QR3 weergever!!!!

De Cabasse hebben zich goed , heel goed verweert maar moeten de meerdere erkennen in de AudioVector QR3. Met name in het neutrale, m.a.w. geen kleuring en als men dan eenmaal die gewenning van "kleuring" heeft verworpen blijft er weer meer muziek over. Noot, de Cabasse is ,,,RIJPER,,.Ondergetekende, Hans en Tim hadden weinig tijd nodig om tot een en dezelfde conclusie te komen.Neemt men in ogenschouw dat de Cabasse (1996) destijds 3500 euro kosten en de QR3 nu 1899 euro dan heeft u met de AudioVector prijs/kwaliteit in handen.

 Lyrisch zijn bovenstaande over de AudioVector QR3 en besluiten 3 setjes te kopen maaaaaaaaaaar dan beginnen de radertjes te werken bij ondergetekende en dan verschijnt de SR6 Avantgarde ten tonele.Er wordt 2 setjes QR3 en 1 setje SR6 besteld.

Bovenstaand de AudioVector SR6 Avantgarde die ik nog moet gaan beluisteren maar gezien in het licht van voorgaande met zijn prijs-kwaliteit verhouding moet dit een koopje zijn.Als alles volgens plan verloopt arriveren ze voor een demo in week 2 in HKZ.

De Cabasse met mijn Quad II Classic zijn als 1 setje verkocht en daar ziet u de AudioVector SQ3 als tussenpaus voor de arrival van de SR6 Avantgarde.Is iel t.o.v. de Cabasse, maar wat een performance met de QR3

Bovenstaand ziet u de top van de SR6 serie de Avantgarde Arreté ,,,,!!!Tjonge, het blijft maar doorgaan.

Wetende dat ik nu 63 ben en de Cabasse 15 jaar mijn deel was en dat de SR6 Avantgarde  mogelijk mijn laatste weergevers DAN zullen zijn, waarom dan niet gaan voor de Arreté!!

LET'S DO THE MATH, dat ik nog 20 jaar alive and kicking ben,, ja het is wat hé

                                                        prijs          dagen        p/dag

QR3                                                1.900         2700          0.26

SR6 Signature                               11.000         2700          1.53

SR6 Avantgarde                            15.000        2700         2.08

SR6 Avantgarde Arreté                22.000       2700          3.06

R11 Arreté                                      180.000      2700         25.00  

Ja hé, ik moet voor de SR6 Avantgarde Arreté gaan, ja toch

De R11 Arreté is ook een optie maar dan negeer ik het principe prijs-kwaliteitverhouding,,,

Niet doen Fons,   uuuuh


18-01-2016                  Zie, hieronder, de AudioVector RS6 maar niet de AvantGarde maar de AvantGarde Arreté

Oke, dan arriveren de weergevers maar niet de Avantgarde maar de Avantgarde Arreté !!!!, foutje van de importeur, met in zijn kielzog de jongste dochter met 3 kleinkinderen en dan kun je het vergeten. Tijdens die tijdspanne arriveert ook mijn TEAC bandrecorder en neem ik daar dankbaar gebruik van om die te UNBOXCEN, op mijn gemak. En als tussendoortje mag ik mijn kleinzoon van 10 maanden een proclamatie geven dat hij geen last heeft van zijn doorkomende tandjes,,,. Dochter gaat in bad met haar middelste kinderbijslag terwijl vrouwlief de oudste zoet houd op mijn kantoor met, u mag het invullen.Dochter heeft heerlijk genoten van haar bad en sauna en vraagt,, Pa en Ma, wat gaan we eten, Neen het zal toch niet, en de Vectors roepen mij,,,,,.Komt de oudste dochter binnen met haar 3 kinderen (jongens en stuiterballen) en de chaostheorie claimt zijn bestaan.Vector roept, neen sorry, baasje doet zijn plicht en vult de vaatwasser na de consumptie.

Op bovenstaande JPG ziet u dat het er fatsoenlijk uitziet,, maaar, enfin, omdat te realiseren heeft dat wat productie nodig.

Leuk en aardig family talk en nu back to basic,,Tussen het familiegeweld , het belangrijkste wat er is, even mijn oren laten laven aan de Vectors en u wilt geen Live performance in uw living, u wilt de combi van de SR6 met mijn PvWDAC.Koper in de vorm van brassband is zacht en heeft een impact op uw middenrif en is niet , hoe zal ik het verwoorden , agressief, neen. Deze weergevers geven dat zachte van het koper en de high-hads zijn aan het zingen. Maar dan blijft nog de kwestie van wel een Arreté of geen Arreté, hij maakt wel muziek de Arreté. Is toch een verschil van 7000 euro, mmmmm, nou vooruit dan, doe maar een setje Arreteetjes.


28-01-2017          Hans heeft zaterdag 28-01-2017 de SE SS Kadmeia Amp afgeleverd maar eerst een weerstandje op je luidsprekerklemmen en voila, weer meer muziek. Hans vind mijn luidsprekerkabels nogal aan de lange kant, zo'n 12 meter. Weerstandje met paar centimeter draad, kosten 0.10 cent maar wat een upgrade. Mooi zeer mooi.

Weerstand op de speaker: lastig voor mij dit uit te leggen, maar ik probeer het. Door de mechanische eigen vering van een luidsprekerunit gaat tijdens het muziek spelen ook iets energie terug naar de versterker. Een soort van dynamo effect. Het gemak waarmee die energie weg kan, bepaalt mede en met name de strakheid van de bas. De dempingsfactor van een versterker is hier medebepalend. Door nu dicht bij de speaker nog een ohmse weerstand parallel te zetten hoor je dat de bas strakker wordt. Mijn hypothese is dat een deel van de 'back-energie' van de speaker direct door die weerstand kan lopen en niet via een lange weg door de versterker hoeft. Bij jou heb ik nu een weerstand van 1200 ohm aangebracht. Dit is meer dan 1000 keer hoger dan de versterker! Dat het effect toch (goed) hoorbaar is, blijft vooralsnog mij een klein technisch mysterie. Het heeft vermoedelijk te maken met langere speakerkabels die inductieve en capacitieve eigenschappen hebben. De weerstand kan eventueel nog verlaagd worden tot ca. 500 ohm. Hetgeen zal resulteren in nog iets strakkere bass. Het geluid kan dan ook 'droger' worden. Iets om uit te proberen..

Hans

                                                      Mijne dames en heren, de Avantgarde Arreté in HKZ                                                                                             DIT IS ECHT HEEL MOOI,,