Verschillen in SD kaart


                   Verschillen in SD kaart en rippen

 

 
 
Is er een verschil tussen het rechtstreeks rippen naar de SDcard of het vullen van de SDcard vanaf je computer?
 
 
 
 
Oke, dat gaan we borgen, althans ik.
Wie anders dan Patricia Barber met het nummer Bye Bye Blackbird (BBB:1)
Daar zit in het begin een wel of niet gewilde basDISTORTION in maar dan die piano zo strak en gloedvol. Mooi nummer om het rippen te testen.
Zoals u ziet, zijn het aantal kB gelijk maar hoe KLINKT het? Is er verschil?
Als je keer op keer gaat kopiëren krijg je toch te maken met generatieverschillen.
Of niet, beluister de 100e generatie op chesky records
Helaas in MP3 daar deze site alleen maar MP3 toestaat.                                                                           
 
Deductie:
Ik had gehoopt dat er geen verschil zou zijn tussen het rechtstreeks rippen of vullen vanaf je computer want dan hoefde ik niet weer te gaan rippen. Maar ondergetekende moet weer gaan rippen!! Ben toch de gehele dag hiermee bezig geweest om toch maar niet te hoeven rippen, neen het klinkt hetzelfde, neen het klinkt beter,neen,neen, dus ja. Ik kan het niet ontkennen en wil geen struisvogel zijn, want wij gaan toch elke keer voor dat extra t.o.v het commerciële product. Is er dan zo'n groot verschil dat dat rechtvaardigd?
Ja en dit schrijf ik met volle overtuiging in wel met als signatuur; MUZIKALITEIT, het loopt allemaal veel vlotter, dynamischer en een overvloed aan "RHYTHM" en een zeer muzikale "BEAT".
Het voordeel van opnieuw rippen is dat je dan geselecteerd gaat rippen gezien de nog beperkte opslag van de SDcard. Het gemak van de onbeperkte opslag van de harde schijf is van,,, rip de hele cd maar ruimte genoeg. Zoals u weet zijn niet alle nummers op de cd's van die kwaliteit dat je ze allemaal wilt beluisteren. Dus ik ga de nummers rippen die ik de moeite waard vindt en wil toch alle muziek op een kaartje en niet van kaartje erin, kaartje eruit. Op een 64GB kan ik toch +/- 1500 nummers wegschrijven en op een 128GB 3000 nummers, m.a.w. een overkill. En als straks de 256GB gesetteld is (prijstechnisch) hoppa 6000 nummers. U weet niet meer waar u de MUZEN moet gaan zoeken.
 
En daarna het eventuele verschil tussen SDkaartjes.
Durf dit eigenlijk niet weg te schrijven maar het is niet anders. Zie het maar in het licht van interlinks.
Er is een duidelijk verschil tussen de Transcend en de SanDisk. Transcend is een micro in een adapter met 16gb , klasse 10 HC en leest 20MB/s. SanDisk is 64gb klasse 10  XC (in theorie kan dat gaan tot 2TB) en leest 95mb/s .
De Transcend kun je als je de SanDisk hebt gehoord wat mij betreft in de prullenbak gooien althans deze met adapter. Het is niet anders, het is een dof geluid. Niet de moeite genomen om het gehele nummer te beluisteren. Waar het aan ligt, de snelheid dat betwijfel ik . Het lezen van 1 seconde muziek heeft maar 130kB  nodig, ingeval van BBB / Patricia Barber, en de Transcend leest 20MB/s maar de SanDisk gaat richting de 95MB/s,( als mijn poort dat toelaat) m.a.w. het lezen doen ze met 2 vingers in hun neus. Vermoed dat het verschil zit in de opbouw en de extra weerstand van de adapter. Specs zullen en moeten ongetwijfeld norm zijn ongeacht fabrikant!! of niet?
Bovenstaande beluister ik tot volle tevredenheid met de 300B van PvW en de NirWana VV van PvW ( http://www.audiomagic.nl/  maar met de Musical Fidelity DAC I en ben toch benieuwd wanneer de SDdac deze kant opkomt, want wil toch weer dat ervaren wat ik heb mogen ondergaan met de I2SDAC van PvW. Ongekend!... Hans, wanneer?
Vandaag , 07-03-2013, de Lexar en de Samsung gekocht
                            
 
Momenteel met de SanDisk en de Transcend deze 4 kaartjes als test. Ligt toch voor 360 euro aan kaartjes en gratis. Wat oude voorraad aan cd spelers en converterchips verkocht, zodoende gratis.
We gaan testen en daar hoef ik niet moeilijk over te doen:
1. De Lexar    2. De SanDisk    3.De Samsung    4. De Transcend, maar dat is geen eerlijk vergelijk i.v.m. adapter.
De eerste drie liggen heel dicht bij elkaar, met alle drie is zeer goed te leven maar de Lexar heeft een zeer groot "aaibaar"gehalte . Zeer prettig om naar te luisteren en vraagt om meer muziek die je wilt beluisteren. Aangename tijdspanne.
De SanDisk speelt t.o.v. de Samsung wat vetter maar nogmaals, het ligt heel dicht tegen elkaar
 
 
 
23-03-2013
 
 
Het verschil tussen de SDkaartjes staat voor mij, voor mij, vast alsook het rechtstreeks rippen naar de SDkaart.
Ben vandaag begonnen met het rechtstreeks rippen naar de SDkaart en neem daar mijn tijd voor en heb dat ook, daar ik al 2 jaar terug mijn dagelijkse zakelijke beslommeringen volledig in de handen van bedrijfsleider heb gelegd en hem daar op afreken of beloon en zodoende nu al eigenlijk met pensioen ben vanaf mijn 58 jaar, zodoende geen haast en ga je je CD's kritisch beluisteren en van sommige cd's gaan er maar 2 of 3 tracks richting de SDkaart en dan heeft u en ik ongewtijifeld genoeg aan 64GB. Maar sommige onder u, ja u gaat voor de TERABYTE
 
Ben nu bij de letter J, zie onderstaand maar is fysiek 3 maal , Selectie >> selectief durven zijn.
 
 
 
en die gaan dan, nogmaals rechtstreeks, naar de SDkaart en niet naar de harde schijf....
 
 
 
Bovenstaand ziet u de Sandisk terwijl ik de Lexar als winnaar wegschrijf maar dat is  momenteel meer een  praktische oplossing  dan HIGH-END, verschillen zijn niet zo groot maar toch. Het blijft aan mij knagen de verschillen tussen de Lexar en de SanDisk. Het is even praktisch, niet meer dan dat.
 Weet wat er onder U leeft ,, ER ZIJN GROTE VERSCHILLEN IN OPSLAGMEDIA                                
24-03-2013
 
Dagen bezig geweest met het rechtstreeks rippen van de CD naar de SDcard ( selectief) en dan schrik je welke tracks je links
laat liggen, in de vorm van dat hoeft niet meer (aging), en zodoende gaat dat schrijven naar de SDcard heel snel. (ondanks aging ) Wat ik nodig heb aan muziek heb ik nu gestald op mijn SDcard en ga nu de database controleren op schrijffouten in de data-hiërarchie.
 
25-03-2013
Ga vanavond de Sandisk wegschrijven en integreren met de Lexar in de software van de sdplayer, dit wordt heel mooi.      De muziek wordt nu zonder tussenkomst van de harde schijf (bewegende delen) ten gehore gebracht, nog minder jitter, als dat jitter heet!                     
Na wat plichtplegingen over en weer heb ik toch voor elkaar dat ik al mijn cd's die ik wil horen rechtstreeks geript heb naar de SanDisk en die als basis dient voor het wegschrijven naar de Lexar.
Als u dit hoort zorg dan dat u zacht kunt landen want u valt van verbazing achterover, wat is dit mooi en u hoort dan zoveel meer wat u altijd onthouden is, het wordt alleen maar mooier en mooier en u stijgt wederom tot ongekende hoogten.